Zonnepanelen

Zonnepanelen voorzien je van duurzame stroom. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk verminderd. Voor een huiseigenaar leveren zonnepanelen op het dak veel meer op dan het sparen van geld op een gemiddelde spaarrekening. Bovendien vermeerderen ze de waarde van je huis. Wil je weten of zonnepanelen iets voor jou zijn? Op het Portaal Zonnepanelen, een initiatief van onder andere Milieu Centraal, is alle informatie op een rij gezet. Het portaal geeft informatie over zonnepanelen voor jou als eigenaar van een woning, als huurder, lid van een VVE of MKB'er. Op de Zonatlas kun je zien of een dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de terugverdientijd ongeveer zal zijn. Inwoners van Veldhoven kunnen dat ook zien op de Zonnekaart

Zon op je dak met hulp van de gemeente
Een aantal gemeenten in Zuidoost-Brabant is gestart met een project waarbij je hulp kunt krijgen van de gemeente bij het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Als je hieraan mee doet, koop je zonnepanelen op afbetaling van de gemeente. De lening betaal je in 15 jaar terug. Het gaat om een vast bedrag per maand dat lager is dan de elektriciteitskosten die met de installatie bespaard worden. Je bespaart dus meer dan het bedrag dat je moet aflossen. Vanaf de eerste maand is er dan ook sprake van een financieel voordeel dat alleen maar groter wordt wanneer de lening volledig is afgelost.

De gemeenten die meedoen kopen grootschalig zonnepanelen in en maken met de leverancier afspraken voor het leveren, plaatsen en onderhouden van de panelen en het administratief afhandelen van de lening. Ook geldt er een opbrengstgarantie. Dit heeft als voordeel dat je niet allerlei zaken zelf hoeft uit te zoeken.

Het Zonnepanelenproject Zuidoost-Brabant zal worden opengesteld voor:
• Particuliere woningbezitters;
• Verenigingen van eigenaren (VvE’s) van appartementen en wooncomplexen;
• Verenigingen (zoals sport- en muziekverenigingen);
• Scholen.

Meedoen?
Eerst moeten de gemeenten een besluit nemen over deelname en moet een bedrijf geselecteerd worden. Begin 2018 wordt meer informatie beschikbaar, zoals de kosten en de voordelen van zonnepanelen via dit project. Wil je nu al aangeven dat je geïnteresseerd bent, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp ‘Interesse zonnepanelenproject’ en je naam, adres (inclusief gemeentenaam!) en mailadres. 

Let op: momenteel is nog niet duidelijk welke gemeenten in Zuidoost –Brabant gaan meedoen aan het project!