Snel besparen

Met kleine aanpassingen in je gedrag kun je vaak ook al veel besparen op je energierekening. Zet de verwarming bijvoorbeeld een graadje lager of gebruik een spaardouche. Het is vaak een kleine moeite, maar je ziet het wel terug op je energieverbruik. Vind je het interessant om je meterstanden bij te houden om te zien of je op de goede weg bent? Er zijn allerlei energieverbuiksmanagers die je daarbij kunnen helpen: of je nu nog gewone energiemeters hebt of al een slimme meter.

Huishoudens gebruiken gemiddeld per jaar 190 euro aan gas (prijspeil 2014/2015) voor warm water in douche en keuken. Door het gebruik van een spaardouche en door korter te douchen kun je hier aanzienlijk op besparen. 

Lees meer...

Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar 3.400 kWh aan stroom, ofwel 780 euro (prijspeil 2014/2015) (bron: Milieu Centraal). Hier vind je handige tips om direct te besparen op elektriciteit voor apparaten en verlichting. 

Lees meer...

Ruimteverwarming is met afstand de grootste kostenpost op je totale energierekening. Door te letten op je stookgedrag kun je eenvoudig zorgen voor een lagere energierekening.  

Lees meer...