Initiatieven die zijn gericht op energiebesparing en opwekking van duurzame energie bij particuliere woningen in de regio Zuidoost-Brabant kunnen een beroep doen op een regionale ondersteuningsregeling. Op basis van de regeling 'Duurzaam wonen in Zuidoost-Brabant' kan financiering worden gekregen voor de inzet van een deskundige in de project. Het gaat hierbij dus niet om financiering van maatregelen aan woningen zelf. Partijen in de regio Zuidoost-Brabant kunnen hiervoor een projectplan indienen. Dit kunnen lokale energiecoöperaties zijn, maar ook andere samenwerkingsverbanden als ketens van bedrijven of wijkverenigingen. Wij willen dat er concrete projecten van de grond komen, waarbij daadwerkelijk woningeigenaren in beweging worden gebracht om duurzame maatregelen aan hun woning te nemen. Per deskundige per project kan maximaal 2.500 euro (excl. BTW) aangevraagd worden. Het aanvragen van financiering van meer deskundigen per project is mogelijk.

Meer informatie is te vinden in de bijgevoegde criteria. Ook kunt u hier het aanvraagformulier downloaden. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Deze regeling maakt onderdeel uit van het regionale programma 'Duurzaam wonen in Zuidoost-Brabant'. In dit programma, gericht op energiebesparing en duurzame energieopwekking bij particuliere woningen, werken alle 21 gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant samen. Het programma wordt gefinancierd vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en uitgevoerd vanuit de gemeente Waalre.

Klik hier voor de regeling

Klik hier voor het aanvraagformulier