Nieuws

Op donderdag 3 september 2015 hebben de wethouders Paul van Liempd (Waalre), Peet van der Loo (Best) en Miranda Verdouw (Geldrop-Mierlo) het project SlimWonen+ gelanceerd. Dit project is mogelijk gemaakt door de provincie Brabant. Inwoners van Waalre, Best en Geldrop-Mierlo kunnen via www.slimwonenplus.nl alle informatie vinden om hun woning energiezuiniger en aangenamer te maken.

 

 

Informatie op maat

 

SlimWonenPlus smallDe website van SlimWonen+ geeft informatie op maat over energiebesparing, isolatie en zonnepanelen. Met een energiecheck zien huiseigenaren binnen een minuut of ze meer energie verbruiken dan hun buren. Daarnaast staan er op

 de site handige bespaartips en krijgen bezoekers betrouwbare en praktische informatie over het energiezuiniger maken van hun woning. Eerlijke verhalen van ambassadeurs schetsen een beeld hoe je je huis energiezuiniger kunt maken en wat dat oplevert. En via het leveranciersplatform is een professionele, betrouwbare leverancier in de buurt zo gevonden. Via Facebook houdt SlimWonen+ volgers op de hoogte van interessant en actueel nieuws.

 

Persoonlijke aanpak

SlimWonen+ wordt gedragen door de lokale energiecoöperaties Waalre Energie Lokaal, Best Duurzaam en Morgen Groene Energie. De betrokken gemeentes helpen deze lokale burgerinitiatieven om het project SlimWonen+ tot een succes te maken. Andere energiecoöperaties en gemeenten in de regio Zuidoost Brabant worden in de gelegenheid gesteld aan te sluiten.

De lokale energiecoöperaties zetten in op een energieneutrale gebouwde omgeving. Zij helpen inwoners van Waalre, Best en Geldrop-Mierlo om op een praktische manier energie te besparen of op te wekken. De vrijwilligers van de energiecoöperaties houden regelmatig bijeenkomsten of spreekuur. Inwoners kunnen daar ook persoonlijk advies krijgen.

 

Groen moet je doen

SlimWonen+ richt zich vooral op bestaande woningen, omdat daar grote energiebesparingen te realiseren zijn die het wooncomfort verhogen. Daardoor wonen mensen prettiger, besparen ze flink op hun energiekosten en dragen ze bij aan een beter milieu.