Nieuws

Woont u in Geldrop of Mierlo en wilt u minder kwijt zijn aan uw energierekening en uw woning comfortabeler maken? Verduurzaam dan uw woning met energiebesparende maatregelen. De gemeente maakt dat gemakkelijker door een lening te bieden met een lage rente. Er is extra geld beschikbaar voor de duurzaamheidslening, nadat het eerdere budget helemaal op was.

 

Laagrentende lening

Als u eigenaar-bewoner bent van een woning in Geldrop-Mierlo kunt u een lening aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. U kunt daarbij denken aan het isoleren van uw woning, het plaatsen van zonnepanelen of op een andere manier uw energie duurzaam opwekken. De rente van de lening is op dit moment 1,5% (afhankelijk van de actuele rentestand). U lost de lening in 10 of 15 jaar af. Voor meer informatie en om een lening aan te vragen, kijk op www.geldrop-mierlo.nl.

Succes duurzaamheidslening

Begin dit jaar was €350.000 beschikbaar voor de duurzaamheidsleningen. In een half jaar tijd is het hele budget aangevraagd. De gemeente stelt nu €175.000 extra beschikbaar.

Opvallend is dat de afgelopen tijd de meeste aanvragen voor de duurzaamheidslening zijn gedaan voor zonnepanelen. Als u echter een woning heeft die nog niet voorzien is van spouwmuur-, dak- of vloerisolatie of dubbelglas (HR++) is dit een investering die zich vaak sneller terug verdient dan zonnepanelen.