Nieuws

Wil je minder kwijt zijn aan je energierekening en je woning comfortabeler maken? Verduurzaam dan je woning met energiebesparende maatregelen. De gemeente Geldrop-Mierlo maakt dat gemakkelijker door een lening te bieden met een lage rente.

Als je eigenaar-bewoner bent van een woning in Geldrop-Mierlo kun je een lening aanvragen voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Je kunt daarbij denken aan het isoleren van je woning, het plaatsen van zonnepanelen of op een andere manier uw energie duurzaam opwekken. De rente van de lening is op dit moment 1,5% (afhankelijk van de actuele rentestand). Je lost de lening in 10 of 15 jaar af.

In Geldrop-Mierlo is een afdeling van de lokale energiecoöperatie Morgen Groene Energie opgericht. De coöperatie is een organisatie van vrijwilligers die inwoners van Geldrop-Mierlo helpt met het besparen van energie en het opwekken van duurzame energie. Morgen Groene Energie gaat lokale projecten in Geldrop-Mierlo starten, met en door vrijwilligers uit de buurt.

Meer informatie
Voor meer informatie en om een lening aan te vragen, kijk op de website van Geldrop-Mierlo. Voor meer informatie over de lokale energiecoöperatie, kunt u kijken op de website van Morgen Groene Energie.