Nieuws
Filter
 • Op donderdag 18 mei 2017 wordt in de raadszaal van de gemeente Veldhoven de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond. Deze spraakmakende filmvoorstelling is gratis toegankelijk. In verband met het beperkte aantal plaatsen is aanmelden vooraf noodzakelijk. Meer informatie vindt u hier.

 • Dinsdagavond 9 mei 2017 vindt op basisschool De Brembocht aan de Messenmaker 10 in Veldhoven een informatieavond plaats over de aanschaf van zonnepanelen. De informatie wordt verstrekt door vertegenwoordigers van Veldhoven Duurzaam. Geinteresseerde Veldhovenaren zijn van harte welkom. De bijeenkomst start om 19.30 en duurt tot ongeveerd 21.30 uur. Meer informatie vindt u hier.

   

 • Voor huiseigenaren die zich willen verdiepen in duurzaam wonen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route nu thematours. De tours die in mei en juni plaatsvinden, zijn een aanvulling op de huizenroute in november. Tijdens een thematour bezoekt een groep van gemiddeld twaalf geïnteresseerden een woning aan de hand van een specifiek thema.

 • De subsidieverordening in Bladel voor woningisolatie en energie-installaties in bestaande woningen is een groot succes. Dat heeft ertoe geleid dat het beschikbaar gestelde budget volledig was uitgeput. Op 21 mei heeft de gemeenteraad daarom opnieuw extra geld beschikbaar gesteld voor de Subsidieverordening duurzame energie gemeente Bladel.

 • Dit jaar hebben alle Nederlandse woningen een voorlopig energielabel gekregen. Energielabel, wat moet ik ermee? Dat is het thema van de contactavond die 040energie op 2 juni 2015 heeft georganiseerd.

 • Op 17 juni wordt in het dorpshuis in Lieshout een informatieavond georganiseerd over zonnepanelen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en start om 20.00 uur.

   

 • Op 27 mei wordt bij Groen4Life in Helmond een energiecafé georganiseerd voor makelaars, notarissen, woningcorporaties en mensen uit de financiële sector. Aan de orde komen vragen als: Zou de koper de akte kunnen ontbinden aan de hand van dwaling in energieprestaties? Hoe ga je nu praktisch om met de verduurzaming van woningen? Waar liggen welke verantwoordelijkheden? logoGroen4Life

 • Plaats een Duurzame energievoorziening en vraag subsidie aan.