Nieuws
Filter
 • Op 9 juni jl. vond op de Venco Campus in Eersel weer een netwerkbijeenkomst plaats voor alle initiatiefnemers en gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant. Tijdens de bijeenkomst werd onder meer het inspiratieboekje gepresenteerd waarin alle huidige initiatieven zijn beschreven. Download hier: het inspiratieboekje, een fotoverslag van de bijeenkomst en de presentaties van Fred Jonker, Peter Linders, Ralf Klop en Serge van den Berg.

 • De volgende bijeenkomsten staan de komende weken gepland:

  24 juni: Energiecafé Zummere Power.

  25 juni: Platform Duurzaam Oirschot i.s.m. O3 Energie en Best Duurzaam.

  29 juni: Energiecafé Coöperatie Cranendonck.

   

 • De subsidie Duurzame Warmte wordt in 2011 niet voortgezet.¬†

 • Jaarlijks vindt twee weken voor Prinsjesdag - op de eerste dinsdag van september - op het Binnenhof het feest van Duurzame Dinsdagplaats. Het is alweer de elfde editie. Op deze dag wordt het Duurzame Koffertje, gevuld met honderden initiatieven uit de samenleving, aangeboden aan het kabinet.

  Woensdag 9 september 2009 viert Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Op 9.9.9 bruist het van de duurzame activiteiten door het hele land, op allerlei locaties. Urgenda wil op deze dag laten zien dat er al een brede duurzaamheidsbeweging is en vraagt iedereen om mee te doen.
 • Energie besparen in uw woning wordt met aangekondigde Rijkssubsidies nog aantrekkelijker: subsidie voor maatwerkadvies, subsidie voor HR++ glas en BTW verlaging voor isoleren.