Nieuws
Filter
 • Op zondag 9 april 2017 wordt om 19.00 uur de klimaatfilm ‘Before the Flood’ vertoond in het Theater De Kattendans in Bergeijk. In deze spraakmakende documentaire wordt acteur Leonardo DiCaprio gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties. De film is voor iedereen gratis toegankelijk.

 • De subsidie energiebesparing eigen huis is populair; het budget voor eigenaar-bewoners is bijna op. Wil je nog subsidie aanvragen? Doe dat dan snel. Voor VvE’s is er nog voldoende subsidie beschikbaar.

 • Van 20 t/m 24 april is in Best de Week van de Duurzaamheid gehouden. Lokale energiecoöperatie Best Duurzaam heeft samen samen met de Gemeente Best een aantal activiteiten georganiseerd, zoals de Avond voor de Bestse ondernemers, het educatief programma voor kinderen en de Avond voor alle Bestenaren. best duurzaam

 • Op 24 juni om 20.00 uur organiseert de lokale energiecoöperatie Zummere Power het volgende energiecafé. Deze vindt plaats in gemeenschapshuis De Weijers, Ter Hofstadlaan 77, 5711 VV SOMEREN. ZummerePower klein

 • Op zaterdagmiddag 11 april is in Soerendonk een thematour georganiseerd met het thema ‘De slimme woning’. De deelnemers van de tour gaan op bezoek bij Felix van Gemen in Soerendonk. Felix heeft duurzame systemen, zoals de ventilatie, warmtepomp en zonnepanelen op elkaar afgestemd door middel van domotica. Dit leidt tot een efficiënt gebruik van de energie. Soerendonk klein

 • Op zaterdag 25 oktober 2014 was het mogelijk om een duurzaam huis te bezoeken tijdens de nationale duurzame huizenroute.
 • Help mij omlaag! Wat kunt u doen om uw energierekening omlaag te brengen? Van 13-20 oktober 2014 is de Week van de energierekening.
 • Op maandag 7 april 2014 bent u van harte welkom bij het Energiecafé van ZummerePower in gemeenschapshuis De Weijers in Someren.
    
 • Woensdag 9 april 2014 organiseert de gemeente Best samen met Best Duurzaam een informatieve avond voor haar bewoners met als thema duurzaamheid. Er is een energiemarkt met aanbieders van energiebesparende producten en diensten. Ook kunt u tussen 18.30 en 20.00 uur een proefrit maken in een elektrische auto. Het lezingenprogramma start om 20.00 uur. Komt u ook?
 • Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het idee is simpel: u verdient punten door met zoveel mogelijk buren in de straat energie te besparen tijdens de competitie. Daarmee maakt u kans op mooie prijzen. U kunt zich intussen niet meer aanmelden voor de editie 2014. U kunt wel de voortgang volgen en goede ideeën voor energie besparing opdoen.