Nieuws
Filter
 • 040Energie, een vereniging van vrijwilligers in Eindhoven die zich inzetten voor energiebesparing en duurzame energie, heeft op dinsdag 14 april een informatieavond georganiseerd over centrale verwarming. Een korte nabeschouwing van de avond, inclusief de presentaties is te vinden op de website van 040EnergieLogo040Energie klein

 • Op donderdag 19 maart 2015 organiseert de Waalrese lokale energiecoöperatie WEL in De Volmolen een Groene Netwerkborrel, de tweede alweer na de succesvolle eerste van 8 oktober vorig jaar. De kans om andere mensen in Waalre te ontmoeten voor wie groen en duurzaam belangrijk is. logoWELklein

 • Bent u inwoner van Eindhoven of van Geldrop-Mierlo? Wilt u samen met buurtbewoners nadenken over hoe u kunt besparen op uw energiekosten? Wilt u ervaringen uitwisselen over energiebesparing? Wilt u ook geld overhouden aan het einde van 2014? Sluit u dan aan bij een groepje buurtbewoners dat hiermee aan de slag gaat. De teams zijn intussen gestart en het is niet meer mogelijk u aan te melden. 
 • Op woensdag 12 maart 2014 vindt er in het Stadhuis van Eindhoven een informatie- en discussieavond plaats over klimaat en gemeentelijke politiek. De toegang is gratis.
 • Er komen steeds meer mogelijkheden om je stroom af te nemen van een lokaal initiatief. Zogenaamde energiecoöperaties bieden duurzaam opgewekte energie uit de buurt. In de regio Eindhoven ontstaan steeds meer van dergelijke initiatieven.
 • Op maandag 3 februari 2014 bent u welkom op een informatiemarkt met aansluitend energiebesparingsmarkt in het gemeentehuis van Valkenswaard (aan de Hofnar 15).
 • Stel u kunt alle energie die u in huis verbruikt zelf opwekken.... Een energieneutrale woning! Hoe krijgt u dat voor elkaar? Wat komt daarbij kijken en wie heeft er ervaring mee?
 • Het budget voor de Rijkssubsidieregeling voor zonnepanelen is intussen uitgeput.
 • Op weg naar Eindhoven Energieneutraal bieden zonnepanelen momenteel de beste kansen voor particulieren om zelf duurzame energie op te wekken. Met behulp van de Zonatlas kan iedere Eindhovenaar zien of zijn dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de terugverdientijd is. Ook voor de inwoners van Veldhoven is er een vergelijkbaar instrument: de Zonnekaart. Woont u niet in Eindhoven of Veldhoven, kijk dan voor een advies op de website van Milieucentraal.
 • De Kempengemeenten Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden werken samen met het bedrijf Met De Zon uit De Rijp, om collectief zonnepanelen aan te bieden. Hierdoor kan er een korting gegeven worden van standaard 20%. Daarboven op zijn er nu subsidiemogelijkheden die tot maximaal 15% van de materiaalkosten vergoeden.
 • Wilt u uw ramen vervangen en uw huis isoleren? Laat u dan informeren over de principes van het zogenaamde passief huis in het Passiefhuiscentrum in Deurne.  
 • Lokale duurzame energie is een onderwerp dat in de belangstelling staat. De energierekening is een serieuze kostenpost voor elk huishouden. Het milieu is gebaat bij het gebruik van groene duurzame energie. In Zuidoost Brabant zijn diverse energiecoöperaties die zich hier actief voor inspannen, maar nog niet in Veldhoven. De coöperatie Morgen Groene Energie wil graag inwoners uit de gemeente Veldhoven met elkaar in contact brengen die interesse hebben in lokale duurzame energie. Hiervoor organiseren de vrijwilligers van Morgen Groene Energie een informatieavond op donderdag 14 november 2013 in het gemeentehuis van Veldhoven.
 • Op de landelijke dag van de duurzaamheid op donderdag 10 oktober 2013 bent u in Elsendorp van harte welkom bij de Energie en Duurzaamheids Markt.
 • Ook in 2013 is er weerde landelijke Dag van de Duurzaamheid. Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober bruist het in heel Nederland van de duurzame activiteiten, ook bij u in de buurt.
 • In 'Klus je rijk!', een nieuw televisieprogramma dat vanaf september 2010 bij Omroep Brabant TV te zien is, gaan zes Brabantse huishoudens aan de slag om fors te besparen op hun energierekening.

  Wist je dat je per jaar gemiddeld één maandsalaris kwijt bent aan energiekosten? Tijd om daar flink op te besparen! Dankzij allerlei subsidies is dat nu extra aantrekkelijk.

  Ga de uitdaging aan en klus je rijk! bij Omroep Brabant TV!
  Heb je plannen om je koopwoning energiezuiniger te maken en wil je meedoen aan een tv-programma? En woon je in Tilburg, Den Bosch, Eindhoven, Veldhoven, Cuijk of Helmond? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De opnamen vinden plaats in de maanden april, mei en juni 2010. Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en gezinssamenstelling te vermelden in je mail.

  Hoeveel tijd ben je ermee kwijt?
  Reken erop dat de camera ongeveer vier keer bij je langs komt en dan een aantal uren bij je thuis zal filmen. Daarnaast nodigt Omroep Brabant je uit om je te komen oriënteren over de mogelijkheden op een bouwmarkt of iets dergelijks.

 • Rijkssubsidieregeling voor zonnepanelen ruim overvraagd.
 • Kom kijken bij de slimste woning in Eindhoven.
 • Kijk wat u met uw straat kan doen bij de Klimaatstraten.