Nieuws
Filter
  • Op zaterdag 5 en 12 november openen huiseigenaren in het hele land hun deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Allerlei voorbeelden zijn te bekijken. Isolatie, HR++-glas, Nul-op-de-Meterwoningen die geen energie meer gebruiken. Bent u benieuwd naar de ervaringen met duurzame maatregelen?

  • Energiezuinig wonen in een energieneutraal huis. Je hoort er veel over, maar wat betekent energieneutraliteit nu eigenlijk en hoe bereik je dat in de praktijk? Twee huiseigenaren die hun woning energieneutraal hebben gemaakt zullen op 25 november uitleg geven tijdens een informatieavond van energiecoöperatie 040energie.
  • Goed nieuws voor particulieren die collectief op een eigen dak of op een ander dak kleinschalig duurzame energie gaan opwekken. Zij krijgen een belastingkorting van 7,5 eurocent / kWh op hun energiebelasting. Dit geldt ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Dit staat in het Belastingplan 2014 dat is ingegaan vanaf 1 januari 2014.
  • De gemeente Eindhoven stimuleert met ‘Buurt voor buurt’ huiseigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen.
  • Het laten aanbrengen van isolatie in de spouwmuur betekent een kleine investering en een grote besparing. Door het isoleren van de spouwmuur kunt u fors op de energierekening besparen. Lastig is het niet: de spouwmuur wordt via de buitenmuur in een dag geïsoleerd. Naar schatting één miljoen koopwoningen en 700.000 huurwoningen hebben nog geen geïsoleerde spouwmuur.
  • De gemeenteraad van Veldhoven heeft op 10 november 2009 een nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie aangenomen. Dit betekent dat de gemeente Veldhoven haar inwoners tot eind 2010 flink kan subsidiëren als ze gebruik maken van duurzame energie.
  • Door te investeren in energiebesparing in de woningbouw stimuleert de provincie Noord-Brabant de werkgelegenheid in de bouw en worden 11.500 woningen energiezuiniger gemaakt. Het leidt ook nog tot lagere woonlasten voor inwoners en spaart het milieu.