Nieuws
Filter
 • Op zaterdag 5 november vindt de eerste Dag van de Isolatie plaats. Op deze dag isoleren specialistische bedrijven in heel Nederland meer dan honderd huizen en bieden op die manier huiseigenaren de mogelijkheid om met eigen ogen te zien wat dat in de praktijk betekent. De Dag van de Isolatie wordt georganiseerd door VENIN, de Vereniging Erkende Na Isolatiebedrijven Nederland. Kijk hier voor meer informatie.

 • Vanaf 15 september 2016 is de subsidieregeling Energiebesparing eigen huis van kracht. U kunt hiermee ca 20% subsidie krijgen van het Rijk op de kosten van energiebesparende maatregelen in uw eigen woning.

  De regeling geldt voor eigenaar-bewoners en voor verenigingen van eigenaren. Uw gemeentelijk loket kan u verder helpen om de regeling uit te leggen.

  Alle informatie en meteen aanvragen gaat via RVO

 • Op 2 oktober jl. vond bij Hotel Fitland in Helmond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst plaats in het kader van het Programma Duurzaam Wonen in Zuidoost-Brabant. Na een inspirerende inleiding van marketingdeskundige en dagvoorzitter Marcel Aalders over de ‘klantreis’, werden de enkele resultaten van het eerste uitvoeringsjaar gepresenteerd.

 • Ons Huis Verdient Het, vanaf 26-10 elke zondag op RTL 4, 16.30 uur. Wie wil dat nou niet: wonen zonder energiekosten. Het televisieprogramma Ons Huis Verdient Het laat zien dat het kàn: uw huis renoveren naar (bijna) Energie Nul. Bijvoorbeeld door het geld van uw energierekening te gebruiken voor een slimme verbouwing. Zo slim dat uw huis net zoveel energie opwekt als u nodig hebt. En wonen zonder energierekening is ook beter wonen. Gezonder, met meer comfort en helemaal aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo houdt uw huis zijn waarde!

 • Op initiatief van de gemeente Someren werken sinds eind 2012 acht lokale bedrijven samen in Someren Bespaart Energie. Someren Bespaart Energie biedt via één loket een onafhankelijk maatwerkadvies, een energielabel en uitvoering van energiebesparende maatregelen voor eigenaren van bestaande woningen.
 • Vanaf 1 januari 2013 konden inwoners van Veldhoven weer subsidie aanvragen voor duurzame energievoorzieningen. De subsidiepot voor kalenderjaar 2013 was gevuld met 100.000 euro. Dit budget is ruimtschoots aangevraagd en dus niet mee beschikbaar.
 • Met een maatwerkadvies krijgt u direct inzicht in de mogelijke energiebesparende maatregelen in een woning, wat deze kosten en welke besparing daarmee mogelijk is. De subsidie is bedoeld voor eigenaar-bewoners. Er is nog voldoende budget beschikbaar.