Nieuws
Filter
 • De gemeente Geldrop-Mierlo organiseert i.s.m. energieloket SlimWonen+, Reimarkt en het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo het Energiecafé; een informatiebijeenkomst over mooier, duurzamer, comfortabeler en goedkoper wonen. Graag nodigen wij u hiervoor uit. Op 23 februari 2017 bent u van harte welkom bij het Energiecafé in d’n Intheek (bibliotheek) in Mierlo. Op 16 maart 2017 vindt dezelfde bijeenkomst plaats in Centrum Hofdael in Geldrop. Beide avonden starten om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.45 uur). Wilt u erbij zijn, meldt u dan aan via www.slimwonenplus.nl/geldrop-mierlo.
 • Particuliere huiseigenaren in Bladel kunnen subsidie aanvragen voor woningisolatie en energie-installaties in bestaande woningen. Het doel hiervan is de inwoners te stimuleren zuinig om te gaan met energie en om duurzame energie op te wekken voor eigen gebruik. Hierdoor ontstaat meer comfort in huis, de energierekening wordt lager en het is beter voor het milieu.

   
 • Woont u in Eindhoven en wilt u uw huis energiezuiniger maken? Het Energiegezelschap kan u daarbij helpen.
 • Stel u kunt alle energie die u in huis verbruikt zelf opwekken.... Een energieneutrale woning! Hoe krijgt u dat voor elkaar? Wat komt daarbij kijken en wie heeft er ervaring mee? Een Huis vol Energie.nl is een community platform voor particuliere woningeigenaren die de ambitie hebben hun huis energieneutraal te (ver-)bouwen. Dit online platform ondersteunt mensen met energiezuinige ambities om elkaar te ontmoeten en ervaringen met elkaar te delen.InspiratieEen Huis vol Energie.nl kan u inspiratie bieden. U kunt energiezuinige woningen bekijken worden, waarbij inzichtelijk gemaakt wordt welke energie gerelateerde maatregelen zijn toegepast. U kunt bovendien vragen stellen aan communityleden (de Energiepioniers), u kunt hulp vragen bij uw eigen woning en u kunt meer te weten komen over te nemen maatregelen op bijvoorbeeld het forum. Sinds kort is er een inspiratieboek te downloaden over energieneutraal wonen. Op de nieuwspagina vindt u interessant en actueel nieuws, gerelateerd aan het thema 'energieneutraal (ver)bouwen. Ook staan er interessante events, beurzen en bv. workshops in de agenda. CursusIn april 2013 is de derde serie gestart van de cursus 'Hoe (ver)bouw ik mijn huis vol energie – oftewel Hoe maak ik mijn energieneutrale droom waar?' Dit is een cursus voor en door Energiepioniers en wordt ondersteund door Energiesprong. De cursus is bestemd voor particulieren, die een energieneutraal huis willen bouwen of verbouwen; ecologisch, gezond, als passiefhuis, autarkisch of energieleverend!De modulen worden verspreid over 3 zaterdag middagen gegeven en duren van 12.30 tot ca. 17.00 uur in Utrecht.De data waarop de 3e serie plaatsvindt zijn:zaterdag 6 april 2013zaterdag 20 april 2013zaterdag 11 mei 2013 De kosten voor de cursus bedragen € 150,- per persoon. Het aantal deelnemers is beperkt tot 18. Kijk voor meer informatie over toekomstige cursussen en om u aan te melden op Huis vol Energie.nl
 • De winnaars van het Klimaatstraatfeest 2013 zijn bekend.
 • Op de Dag van de Duurzaamheid, donderdag 10 oktober, ging de Energy Battle van start. Aan deze landelijke wedstrijd van het Klimaatverbond deden veertien gemeenten mee, waaronder Veldhoven. Doel van de Battle was om thuis zoveel mogelijk energie te besparen.
 • De energiebesparingslening van de gemeente Eindhoven is nog beschikbaar. Met de lening kunnen huiseigenaren goedkoop geld lenen om energiebesparende maatregelen te treffen in de woning.

 • Samenwerken aan Eindhoven als ideale stad? Het nieuwe initiatief Eindhoven is mijn plek.nl maakt het mogelijk!
 • Inwoners van Woensel(in Eindhoven) en omstreken kunnen voor meer informatie over zonnepanelen terecht bij een informatieavond van GroenZonnnigWoensel op 6 maart.
 • Wilt u flink besparen op uw energierekening? Wilt u weten wat de auto van de toekomst is? Op de markt zijn slimme besparingstechnieken voor in huis en nieuwe, duurzame voertuigen te zien!
 • In de laatste aflevering van het televisieprogramma 'Klus je rijk!' is te zien welk gezin de winnaar is.
 • Er is binnenkort op 9 december 2011 weer een energiemarkt in Veldhoven met daarbij een aantal leuke acties.
 • Het lage btw-tarief voor renovatie en herstel van de woning kan nog tot 1 oktober 2011 worden gehanteerd.

 • Vereniging Eigen Huis start vandaag de landelijke Local Warming-campagne voor betere woningisolatie en meer wooncomfort. Uit eigen onderzoek blijkt dat veel huizen die voor 1970 zijn gebouwd door slechte isolatie aanzienlijk minder energiezuinig en comfortabel zijn dan mogelijk is.