Nieuws
Filter
  • Huiseigenaren die in hun eigen huis wonen, kunnen vanaf 15 september 2016 subsidie aanvragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen. U moet dan wel minstens 2 verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding. Meer informatie vindt u hier.

  • Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Het idee is simpel: u verdient punten door met zoveel mogelijk buren in de straat energie te besparen tijdens de competitie.Zo kunt u energie en kosten besparen en iets leuks met uw buren samen doen. De straat met de meeste klimaatpunten wint.
  • Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, is de Energy Battle in Eindhoven en Helmond van start gegaan. Eindhoven en Helmond gaan de strijd aan met met nog acht andere gemeenten in Nederland. De battle is een initiatief van het Klimaatverbond en wordt voor de vierde keer georganiseerd. Deze energiebespaarwedstrijd loopt de gehele winter door en per gemeente zijn er drie teams.
  • De landelijke subsidieregeling isolatieglas start officieel op 1 oktober 2009. De regeling werkt met een waardebonsysteem. Eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die in aanmerking willen komen voor een korting op de aanschaf van isolatieglas moeten voor de aanvraag in het bezit zijn van een DigiD-code.
  • Op woensdag 9 september 2009 organiseert de gemeente Eindhoven de eerste voorlichtingsbijeenkomst voor huiseigenaren in Eindhoven. Huiseigenaren krijgen informatie over regelingen en subsidies op het gebied van energiebesparing.