Energiezuinig huis

Wil je een comfortabele woning en minder stookkosten? Woningisolatie heeft dezelfde opbrengst als een spaarrekening met 7 tot 12 procent rente.

Sinds 1 januari 2015 is de bouwregelgeving veranderd. Ook kleinere (vergunningvrije) verbouwingen dienen nu conform het huidige Bouwbesluit te worden uitgevoerd. Concreet betekent dit dat de isolatie en lekdichtheid van nieuwe uitbouwen, dakkapellen, kozijnen etc. aan de huidige nieuwbouweisen moeten voldoen voor verblijfsfuncties. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met je gemeente.

Tips woning isoleren

  1. Een investering in Gevelisolatie (aan de binnenkant of buitenkant) heeft een heel goed rendement, te vergelijken met een spaarrekening met 12 procent rente. Ook andere isolatietypen hebben een goed rendement: Dakisolatie (9 procent), Vloer- en bodemisolatie (8 procent) en Dubbel glas (7 procent). Vooral als je in een woning woont die is gebouwd vóór 1980, is de investering snel terugverdiend.
  2. Kies isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, dat zorgt voor meer besparing. Vraag op Verbeter uw huis gratis Advies op maat, afgestemd op je persoonlijke situatie.
  3. Kijk naar je hele woning voordat je een onderdeel gaat (laten) isoleren. Een specialist op het gebied van maatwerkadvies energiebesparing kan daarbij helpen.
  4. Denk naast isolatie ook altijd aan een goede ventilatie. Het is erg belangrijk voor je gezondheid om goed te ventileren. Maar dit gebeurt vaak onvoldoende. Een op de tien woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten (bron: Milieu Centraal). Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe belangrijker het is om goed te ventileren.

    Bron: Milieu Centraal. LogoMilieuCentraal