Energiezuinig huis

Zuinig omspringen met energie is niet alleen goed voor het milieu, je kunt er ook nog eens veel geld mee verdienen. Met VerbeteruwHuis.nl van Milieu Centraal ontdek je welke energiebesparende maatregelen je kunt toepassen. De website geeft bovendien zicht op investeringskosten en rendementen. In het Woningdossier kunt je je persoonlijke situatie bijhouden, met het officiële of indicatieve energielabel. Woon je in een monument, klik dan op de Groene Menukaart.

Ga je verbouwen? Dan kun je ook kijken op de Verbouwwijzer. Voor een snelle check heeft de gemeente Veldhoven een checklist gemaakt met maatregelen bij duurzaam verbouwen.

Voor een huurhuis kun je kijken op de website van de Woonbond of Milieu Centraal.

Via Ervaringenmetenergie.nl van Milieu Centraal lees je de ervaringen van anderen met energiebesparende maatregelen. 

Wil je een comfortabele woning en minder stookkosten? Woningisolatie heeft dezelfde opbrengst als een spaarrekening met 7 tot 12 procent rente.

Lees meer...

In een energieneutrale woning zijn allerlei bouwtechnieken en installaties nauwkeurig op elkaar afgestemd. In Noord-Brabant bestaan nu al veel initiatieven om woningen en gebouwen energie-neutraal te maken.

Lees meer...

Zuinige HR-107 combiketels zijn standaard geworden en heb je al snel terugverdiend. Denk ook aan het inregelen van de cv-ketel en het plaatsen van (klok)thermostaten en radiatorkranen.

Lees meer...

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is, van A (groen, zeer zuinig), tot en met G (rood, zeer onzuinig). Bij verkoop of verhuur van een huis zul je een definitief energielabel moeten aanvragen. 

Lees meer...